LV
RU EN
Iestatījumi
Fonta izmērs
Kontrasts

Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs

Iestatījumi
Fonta izmērs
Kontrasts
Jelgavas muzejs
LV
RU EN
Sākums IzstādesAlisas Gibetas gleznu izstāde “Skaistuma estētikā” (2017)

Alisas Gibetas gleznu izstāde “Skaistuma estētikā” (2017)

Alisas Gibetas gleznu izstāde “Skaistuma estētikā” būs apskatāma Ādolfa Alunāna memoriālajā muzejā, Filozofu iela 3 no 13. decembra līdz 28. janvārim. Atklāšana 13. decembrī plkst. 18:00.

Māksliniece dzimusi 1979. gadā Sanktpēterburgā. No 1989. līdz 1996. gadam mācījusies Sanktpēterburgas akadēmiskajā mākslas licejā. 1997. gadā turpināja studijas I. Repina Sanktpēterburgas Valsts akadēmiskajā glezniecības, tēlniecības un arhitektūras institūtā, ko absolvēja 2003. gadā.

Viņas darbi ir atrodami vairākās privātajās kolekcijās Krievijā, Vācijā, Itālijā, Nīderlandē, Ķīnā, Anglijā, Ēģiptē, Izraēlā, Grieķijā, ASV un Latvijā.

A. Gibetas mīļākie mākslinieki ir Pīters Rubens, Anderss Sūrns (Anders Zorn), Gustavs Klimts, Džons Sardžents, Klods Monē un Edgars Degā, kas ietekmēja mākslinieces stilu, ko var vērot viņas darbos.

Pati māksliniece saka: “Man ļoti patīk cilvēka ķermeņa tēlniecības iespējas, taču es vēlos attēlot emocijas, kā arī mirkļa tuvību un maigumu”.

Sievietes skaistums un maģija vienmēr ir bijis liels mākslinieces iedvesmas avots. Vairāki mākslinieki ir mēģinājuši atklāt tā noslēpumu, attēlojot daiļumu, enerģiju un bezgalīgo spēku, kas slēpjas sievietes maigajā un trauslajā ķermenī. Arī jaunā māksliniece Alisa Gibeta ir viena no tiem. Māksliniecei visvairāk patīk gleznot aktus. Katras sievietes ķermenis ir unikāls un Alisa katrā modelī mēģina atrast tā noslēpumu. Māksliniece bieži ļaujas fantāzijas un realitātes apvienojumam, kas norisinās bezgalīgā dialogā.

13.12.2017.