LV
RU EN
Iestatījumi
Fonta izmērs
Kontrasts

Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs

Iestatījumi
Fonta izmērs
Kontrasts
Jelgavas muzejs
LV
RU EN
Sākums IzstādesPiemiņas izstāde Arvīdam Matisonam “Tepat starp izrādēm” (2021)

Piemiņas izstāde Arvīdam Matisonam “Tepat starp izrādēm” (2021)

Izstādi varēs apskatīt Ādolfa Alunāna memoriālajā muzejā no 15. oktobra līdz 28. novembrim. Ieeja – uzrādot derīgu Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu.

Jelgavniekiem labi pazīstams gan Arvīda Matisona stāvs, gan balss – viņš redzēts neskaitāmās lomās uz skatuves, kā arī satikts pilsētas svētkos un ikdienā. Šogad 15. oktobrī viņš svinētu 75. jubileju.

Pieminot Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra aktieri, režisoru un direktoru, aicinām uz piemiņas izstādi, kurā ieskatīsimies Arvīda Matisona spēlētajās lomās, iestudētajās izrādēs kā režisoram un mirkļos starp izrādēm.

Teātris ir gaistoša māksla, tomēr daļu no tās iespējams satvert starp pirkstiem un apskatīt no visām pusēm. Līdz ar fotogrāfijām, afišām un programmiņām, varēsit ieskatīties video ierakstu fragmentos ar Arvīda Matisona spēlētajām lomām dažādos laikos. Paldies Jurim un Ivetai Griķiem par fotogrāfiju klāsta papildināšanu.

Izstādē redzami arī trīs mākslinieka Arņa Ozola gleznoti portreti, kuros Arvīds Matisons ar spēlmaņa vieglumu pārtapis dažādos tēlos.

Izstādi būs iespējams apmeklēt līdz novembrim, bet Arvīda Matisona klātbūtnes sajūta nezudīs, jo viņš jau gadiem ilgi muzeja otrajā stāvā pa sienām videoprojekcijās staigā Ādolfa Alunāna tēlā un turpinās staigāt vēl ilgi.

15.10.2021.